Stichting Braeck

Braeck historie

Het idee van de vriendenclub ontstond op 3 augustus 1988, toen James, Patrick en Ruud in Leidschendam onder het genot van een biertje weer eens met weemoed over die VH-sfeer van vroeger spraken. Pas in januari 1989 kwam dit drietal opnieuw bij elkaar en kreeg het idee van een club wat meer gestalte. De doelstelling werd geformuleerd en er werd gezocht naar een geschikte naam: oud-patiënten-vereniging De Ziekers, broederschap Zum Kotzen of borrelgenootschap Braak.

Uiteindelijk werd het Stichting Braeck. Dat is een combinatie van de 'mysterieuze' stichting van de Vliegende Hollandergroep (waarover tijdens groepsraden wel eens werd gevraagd wie daar nou eigenlijk zitting in hadden) en het legendarische motorslepertje de Craeck. De drie initiatiefnemers stelden een lijst op van twaalf personen die werden uitgenodigd voor de oprichtingsvergadering op 14 april in Taveerne 't Glas, een cafť in het Haagse Bezuidenhout waar James wel eens was geweest.

Tijdens deze oprichtingsvergadering werd er gestemd over nieuwe leden, waarbij alleen Edy het afgesproken aantal van 7 stemmen kreeg. Stichting Braeck bestond bij de oprichting dus uit 13 personen. In 1996 werd Rob voorgedragen en in 1997 trad Saskia (als enige afkomstig van de Oriongroep) toe. Op 1-1-2015 werd afscheid genomen van Arthur, Henri en Patrick, en op 1-1-2018 van Maarten S., omdat zij 3 achtereenvolgende jaren geen contributie hadden betaald. In 2019 trad Rello toe. Stichting Braeck telt thans 12 bestuursleden.


Vliegende Hollandergroep

de Vliegende Hollandergroep
-  de website van onze oude scoutinggroep


Scouting Orion

Scouting Orion
-  de website van de Oriongroep