Stichting Braeck

Laatste nieuws


1 september 2023: Ook Rob vindt zijn 10.000e geocache

10.000 Maanden eerder dan verwacht vond Rob zijn 10.000e cache. In het dorp Kamerik stopte hij zijn arm diep in een volle rioolbuis om daar een koker uit het vieze water te halen. Daarna werd er gelogd in het boekje en trokken collega-cachers Paul en Ruud feestelijk een fles bubbels zonder alcohol open. Lachend werd er geproost op dit mooie resultaat.
Rob legde uit: "Een van de hoofddoelen van dit nieuwe Dagelijks Bestuur was om ervoor te zorgen dat alle DB-leden minimaal 10.000 caches hadden gevonden. Ik ben blij dat ik sinds vandaag ook volwaardig meedraai." Thuis in Voorschoten werd Rob door zijn familie ontvangen met appeltaart en cola in een speciaal voor hem gegraveerd glas. Verrast liet hij de huldiging over zich heen komen.
In maart vond voorzitter Paul zijn 10.000e cache. Rob stond toen pas op 9.473 zodat het voor hem in zijn tempo nog wel een jaar zou duren. Maar na de aanschaf van een elektrische fiets kreeg het geocachen ineens een flinke vaart. "Ik neem nu regelmatig de e-bike en pak dan gelijk wat caches mee. De volgende 10.000 stuks zullen beslist een stuk sneller gaan!"


4 augustus 2023: Rob is blij met zijn nieuwe e-bike

e-bike Vrijdagmiddag heeft Rob zijn nieuwe e-bike opgehaald, een Giant Entour E+ 1. "Die is beter dan de Gazelle Paris C7 en heeft tijdelijk een 500Wh accu voor de prijs van 2249 euro", aldus onze penningmeester.
Rob fietst wekelijks naar zwembad De Fluit in Leidschendam en op een elektrische fiets gaat dat veel makkelijker. "Ik weet nu al dat ik fietsen een stuk leuker ga vinden", zegt hij lachend. "En na het zwemmen kan ik nog mooi een paar geocaches in de omgeving doen!"
Rob gaat ook regelmatig naar de Doeshaven in Leiderdorp, waar zijn boot ligt. Als vrijwilliger verricht hij daar de nodige hand- en spandiensten. Maar vanaf 1 januari komt hij in vaste dienst als havenmeester voor 12 uur per week. Volgens Rob is dan een elektrische fiets onontbeerlijk. "Ik kan het iedereen aanraden!"


21 juli 2023: Paul logt 4 geocaches tijdens Vierdaagse

vierdaagse Voor de 6e keer liep Paul vanmiddag glunderend over de Via Gladiola in Nijmegen. Het leverde hem, behalve bloemen van zijn vrouw Linda, ook een zilveren kruis met zilveren kroon erboven op. Met een koele Karmeliet Tripel werd het succes gevierd. "Daar heb ik de hele week al naar uitgekeken!" verzuchtte hij.
Met 43.000 anderen begon Paul dinsdagochtend rond 6 uur aan de 4 wandeldagen van 40 kilometer en met 39.000 lopers bereikte hij vrijdagmiddag de finish. Tussendoor had hij ook nog eens 4 geocaches gelogd: 3 keer een event (elke dag werd er langs de route een event gehouden) en 1 cache waarbij er foto's moesten worden gemaakt van kunstwerken langs het parcours.
Voor de feesten 's middags had hij echter geen tijd: met zijn voeten in een teiltje water moest de Tour de France worden gevolgd, dan snel eten en om 9 uur naar bed.
Volgend jaar is Paul beslist weer van de partij: "Lekker wandelen en een week zonder alcohol en seks. Ik kan het iedereen aanraden!" (aangepast op 21 juli, 21:45 uur)


9 juni 2023: Paul is onze nieuwe voorzitter

voorzitter Tijdens het voorjaarsweekend in Eesveen is Paul gekozen tot onze nieuwe voorzitter. Vanaf zijn vakantieadres reageerde deze verheugd op zijn benoeming: "Mijn dank voor jullie vertrouwen. Ik zal Braeck weer groot gaan maken!"
Op de vergadering werd tevens besloten dat het najaarsweekend 6-8 oktober plaatsvindt (let op: nieuwe datum; org. Ruud en Saskia), de nieuwjaarsborrel wordt op 6 januari door Rob georganiseerd op het VH-troephuis en het voorjaarsweekend is 24-26 mei (org. John en Rello).
Op zaterdag was er een een route op elektrische steps door proefkolonie Frederiksoord en zondag maakten we een rondvaart door de Wieden. Daardoor was er opnieuw sprake van een geslaagd weekend. Het Braeckmoment ging naar Rob, vanwege zijn test 'Wanneer ben je officieel een ouwe zak'. Toch hadden ook Joeri's Pandapunten indruk gemaakt. (bekijk hier de foto's)
(aangepast op 8 juli i.v.m. nieuwe datum najaarsweekend).


24 mei 2023: Peter trakteert weer op satéschotel

saté Zeven satéschotels stonden er woensdagavond op tafel bij het Eiland van Ome Nick. Peter wilde weer eens gaan zwemmen en had daarom iedereen uitgenodigd om voorafgaand te komen eten en drinken op zijn kosten. Rello, Rob en Saskia gaven hieraan gehoor en Daniëlle en Leen kwamen langs om vandaag hun trouwdag te vieren. Toen plotseling het droevige nieuws bekend werd dat Tina Turner was overleden, zette Ome Nick spontaan een medium rauwe versie van 'Proud Mary' op. "Zo konden we de Queen of rock-'n-roll op gepaste wijze eren", aldus Peter.
Een toetje zat er echter niet meer in, omdat de kok vanwege rugklachten opeens naar huis was gegaan. Dat had ook een voordeel, want hierdoor konden Rob, Peter en Alice in zwembad Het Wedde zonder al te veel moeite een flink aantal baantjes zwemmen.


18 april 2023: Tweede zwemgroep van start in Leidschendam

fluit Naast de zwemgroep in Voorschoten (Rob en Ruud) is er nu ook een groep in Leidschendam van start gegaan. Dinsdagochtend 18 april doken Edy en Ruud voor het eerst het water in van zwembad De Fluit in Leidschendam. Vanmorgen werd dit ritueel herhaald, waardoor we kunnen spreken van een tendens. En van een succes.
Een enthousiaste Edy: "Zwemmen is de ideale manier om mijn gewicht op peil te houden, maar woensdagavond was voor mij erg onhandig. Sta je net ergens gezellig te netwerken in een kroeg, moet je ineens weer weg om te zwemmen. Maar 's ochtends kan ik prima een uur baantjes trekken voordat ik naar mijn werk fiets." En Ruud vult aan: "Hoewel ik al 35 jaar in Leidschendam woon, was ik nog nooit in De Fluit geweest. Het water is prima en het personeel erg vriendelijk. Voorlopig blijf ik dit combineren met het zwemmen op woensdag."
Banenzwemmen in De Fluit kan op dinsdag en donderdag van 9-13 uur, op woensdag en vrijdag van 10-13 uur.


25 maart 2023: Braeck bij Bond in Brussel

Bond Als dank voor het maken van 30 jaar Braeck-Brabbels kreeg Ruud een bezoek aan de tentoonstelling 'Bond in Motion' in Brussel aangeboden. Vergezeld door 7 Braeckleden en 2 partners liep hij zaterdag voorop door de zalen van Brussels Expo, waar meer dan 45 originele voertuigen uit de James Bondfilms stonden opgesteld. Hoogtepunt was ongetwijfeld de ronddraaiende en schietende Aston Martin DB5, op het plein van Matera uit de film No Time To Die.
Na een afsluitende maaltijd in restaurant Le Roy d'Espagne aan de Grote Markt reed de groep weer naar huis. Helaas voor Ruud niet in een Aston Martin.


3 maart 2023: Paul vindt zijn 10.000e geocache

10.000 Vanmiddag waren zijn vrouw en kinderen er getuige van hoe Paul in Voorburg zijn 10.000e geocache vond. Aandachtig keken Rob en Ruud toe terwijl Paul zijn naam in het logboekje zette. Daarna was er drank en taart om dit heuglijke moment te vieren. Paul bedankte vooral zijn vrouw Linda, die hem tijdens wandelingen en vakanties vaak had moeten helpen: "Achter elke succesvolle geocacher staat een sterke vrouw." En om het bereiken van deze mijlpaal te relativeren, voegde hij toe: "Ach, caches vinden is niet moeilijk, mits je het juiste gezelschap bij je hebt."
Thuis werden de feestelijkheden voortgezet en kreeg hij van Rob en Ruud nog cadeaus overhandigd. Hij zou straks een mooie log gaan schrijven met daarin een samenvatting van zijn afgelopen 20 jaar.
Paul is nu de 2e Braeckgeocacher met 10.000 vondsten. Al eerder (in 2015) ging Ruud hem voor. Die vond zijn 10.000e cache in Leidschendam. Rob staat momenteel op 9.473 caches en zal naar verwachting volgend jaar zijn 10.000e vinden.
(bekijk hier Paul's log van zijn 10.000e cache)


24 februari 2023: John ziet de toekomst voortaan zonnig tegemoet

zonnig Woensdag zijn bij John op het dak een aantal zonnepanelen geplaatst. Eigenlijk zou dat pas op 31 mei gebeuren, maar dan zou hij de opbrengst van een paar mooie zonnige maanden missen. John: "Ik stelde ze daarom voor langs te komen zodra ze een gaatje vrij hadden. En dat bleek dus deze week."
Omdat hij voor zijn werk wel vaker moet poseren voor een fraaie publiciteitsfoto had John geen moeite met een toepasselijke foto. Zijn 8 panelen hebben een verwachte opbrengst van 2600 kWh per jaar.
Op de laatste dag van januari zijn er ook zonnepanelen bij Paul geplaatst. Het gaat om 14 stuks die naar verwachting 4500 kWh opleveren. Rob startte deze rage in 2019. In Braeck-Brabbels 114 schreef hij dat zijn 8 panelen 2300 kWh per jaar gingen leveren. Naar verwachting zal dit drietal een subgroep vormen die maandelijks de cijfers van hun opbrengst gaat uitwisselen. Publicatie op onze Braecksite wordt overwogen.


7 januari 2023: Knusse nieuwjaarsborrel bij Saskia

knus Met 7 aanwezige leden en 3 partners kon er met recht gesproken worden van een knusse nieuwjaarsborrel in Hilversum. In haar toespraak memoreerde voorzitter Saskia dat dit de eerste activiteit was zonder Braeck-Brabbels en dat we dus met elkaar moesten praten. Voor zijn 30 jaar werk aan dit blad ontving Ruud een bedank-theedoek, een grote fles bier en een kaartje voor de tentoonstelling 'Bond in Motion' in Brussel. Als winnaar van de Braeck-Brabbels-quiz van het najaarsweekend ontving John eveneens een fles bier.
Hoewel velen er op gehoopt hadden, was er geen muzikaal optreden van het duo Paul en Ruud. Zij bleken, in navolging van Nick & Simon, eveneens uit elkaar te zijn gegaan. "Nee, we hebben geen ruzie", legde Ruud uit, "maar de lol was na zoveel jaar samenwerking wel een beetje weg." Ruud had al een tijdje plannen voor een solo-carrière, terwijl Paul zich meer wil toeleggen op het schrijven.
Joeri, die 's nachts met liefde een alcoholistenrondje had gemaakt, hoefde maar één persoon thuis te brengen. Stichting Braeck kan dus terugkijken op een knusse en geslaagde avond.
(bekijk hier de foto's)


6 januari 2023: Braeckgeocachers succesvol van start

geocachers 6 Januari was de eerste vrijdag van de maand, dus gingen de Braeckgeocachers weer op pad. Zij hadden dit keer de omgeving van Reeuwijk uitgezocht, waar al wandelend 33 caches werden gevonden. Alleen het potje onder het Parkbruggetje bleef voor hen verborgen, ondanks aanwijzingen van de buurvrouw. "Die moet verdwenen zijn", was daarna hun conclusie. In restaurant Reeuwijkse Hout werd ten slotte de dag afgesloten met een biertje en een groot stuk appeltaart.
Ze konden terugkijken op een zeer productief jaar, waarin bijna iedereen méér caches vond dan in 2021: Ruud 5950 (4036 in 2021), Paul 2808 (1169), Rob 1834 (793) en John 41 (50). In het jaar 2022 vonden zij samen 10.633 caches, terwijl dat er in 2021 nog maar 6.048 waren. Of die aantallen ook in het komend jaar worden gehaald, is de vraag, maar aan hun enthousiasme zal het niet liggen!


Bekijk het nieuws van 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009