Stichting Braeck

Nieuws 2013


Bekijk het nieuws van 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012


31 december 2013: Ook Braeckgeocachers sluiten jaar af

afsluiting geo-jaar
Ook in 2013 sloten de 4 Braeckgeocachers op 31 december het geo-jaar af. Hiervoor was de multi Rondje Voorschoten uitgekozen, een wandeling door een leuk deel van Voorschoten. Ook James en een aantal Braeckkinderen waren er getuige van hoe Ruud die middag z'n 6000e cache vond, Rob z'n 600e cache van dit jaar, Paul z'n 500e cache van dit jaar en MichaŽl z'n 226e. Er was champagne om dit moment te vieren en daarna stond er bij Rob thuis nog een oliebol en een biertje klaar.
In totaal vonden de Braeckgeocachers dit jaar 2699 caches (ter vergelijking: in 2012 waren dat er 2564).


18 december 2013: Braeckzwemmers sluiten jaar af

afsluiting zwemjaar
Woensdagavond 18 december was de laatste zwemavond van 2013. Op verzoek van badmeesters Bianca en Jeroen werd dit gevierd met een drankje in bar-bistro Het Wedde. Het was tevens de laatste keer dat Bianca op woensdagavond aanwezig was, omdat ze per 1 januari een baan heeft als gymlerares op een basisschool.
Ook oud-zwemmer Joeri was aanwezig. Nadat hij had verteld dat hij een nieuwe zwembroek had gekocht, probeerde Jeroen hem over te halen om dan elke eerste zwemwoensdag van de maand te komen. Woensdag 8 januari weten we of deze actie is gelukt.


7 december 2013: Afscheidsconcert Hot Licks

Hot Licks
Zaterdagavond 7 december trad Hot Licks voor de laatste keer op. In een stampvol Brouwcafť in Scheveningen speelde de band hun afscheidsconcert.
Hot Licks is een Rolling Stones coverband, die draait om gitaarvirtuoos Mighty-Mike. De band timmert al jaren met veel succes aan de weg, maar na 10 jaar hebben ze besloten om te stoppen. Met zijn favoriete nummer Honky Tonk Woman plus een vlammende gitaarsolo zette Mike op deze avond een punt achter dit deel van zijn carriŤre. Hij gaat met coverband The Deal een nieuwe stap zetten in de muziekwereld.1-3 november 2013: Najaarsweekend Hilversum

Hilversum
Voor het najaarsweekend had de organisatie gekozen voor de vertrouwde omgeving van een kleinschalig familiepark bij Hilversum met de luxe die we gewend zijn, maar dan supervoordelig!
Vrijdagavond bekeken we echte Gooise meisjes in cafť t' Bonte Paard en zaterdag maakten we een tour langs de huizen van bekende Nederlanders in Laren en Blaricum. 's Avonds trad de Golden Earring speciaal voor ons op, maar er waren ook andere mensen uitgenodigd. Het weekend werd zondag afgesloten met een rondleiding door het raadhuis van Hilversum.
Tevreden concludeerden wij dat we konden terugzien op een geslaagd weekend. (bekijk hier de foto's)30 september 2013: James verhuist naar nieuwe woning

James verhuist
Opgelucht poseert James in de deuropening van zijn nieuwe woning. Na een maandenlange verbouwing werden vandaag de meubels en ruim 94 verhuisdozen overgeheveld vanuit zijn tijdelijke huurhuis. "Nu nog even uitpakken en dan kan ik deze fase eindelijk afsluiten", aldus de oud-secretaris.

Het telefoonnummer en mailadres bleven ongewijzigd. Zijn nieuwe adres staat in Braeck-Brabbels 87, dat deze week verscheen.
11 september 2013: Braeckzwemmers openen nieuwe seizoen

nieuw seizoen
Op de eerste dag van het nieuwe seizoen kon geen van de zwemmers aanwezig zijn, dus vond de opening van het 9e zwemseizoen een week later plaats. Op woensdag 11 september waren de 4 Braeckzwemmers en oud-zwemmer Joeri aanwezig in bar-bistro Het Wedde. Dit keer zaten ook badmeesters Bianca en Jeroen aan tafel met een wijntje en een biertje. Omdat zij er bij de afsluiting in juli niet bij konden zijn, hadden zij gevraagd om een herkansing in september.
Na afloop was iedereen ervan overtuigd dat dit beslist voor herhaling vatbaar was. Bianca dacht al aan de laatste woensdag van december.


5 september 2013: Midzomeractiviteit afgelast

midzomer
De midzomeractiviteit gaat definitief niet door. Het idee was een strandwandeling bij Katwijk met een afsluitende barbecue in een strandpaviljoen. Hoewel de reacties enthousiast waren, bleek het aantal aanmeldingen gering. Op zaterdag 14 september konden slechts 3 Braeckleden en voor zondag 15 september waren maar 2 aanmeldingen. Er hoefde dus geen keuze tussen beide dagen te worden gemaakt.
Braeck-Brabbels 87 zal nu worden uitgereikt op woensdag 18 september in zwembad Het Wedde, na afloop van de wekelijkse zwemtraining. In de dagen erna ligt het blad in de bus bij de niet-zwemmers.


19 juli 2013: Patrick vertrokken naar Malta

Patrick
Patrick werkt sinds 10 mei als een freelance duikinstructeur op Malta, momenteel als Staff Instructor bij Divewise. Bij deze duikvereniging heeft hij sinds eind jaren '90 al zijn duikdiploma's gehaald. In 2008 werd hij PADI Master Scuba Diver en daarna een volledig PADI Instructor.
Patrick heeft inmiddels zijn baan in Nederland opgezegd en woont nu op Malta. In december viert hij Kerst en de jaarwisseling bij zijn ouders in Leidschendam. Van januari tot mei gaat hij naar "ergens op de wereld waar het warm is". Daarna keert hij weer terug naar Malta.
Zijn nieuwe adres en nieuwe 06-nummer staan in de komende Braeck-Brabbels. (update 29 juli 19:15)


17 juli 2013: Braeckzwemmers sluiten seizoen af

zwemmers
Ook het 8e zwemseizoen werd weer op traditionele wijze afgesloten met een hapje en een drankje. Behalve de 4 Braeckzwemmers schoven ook oud-zwemmer Joeri en secretaris Paul aan op het terras van bar-bistro Het Wedde. Daardoor was voor het eerst het complete Dagelijks Bestuur bij dit evenement aanwezig. Helaas hadden badmeesters Bianca en Jeroen andere verplichtingen. Na het keuren van de eerste bitterbal memoreerde voorzitter Ruud nog enkele hilarische momenten van het afgelopen jaar, waarna hij concludeerde dat iedereen kon terugkijken op een geslaagd seizoen. Tijdens de komende zomerperiode wordt er wekelijks gezwommen van 19:30 tot 21:00 uur.


8 juni 2013: nieuw Dagelijks Bestuur

nieuw DB
Tijdens de 31e bestuursvergadering in Soerendonk werd een nieuw Dagelijks Bestuur gekozen. Het DB bestaat nu uit Ruud (voorzitter), Paul (secretaris) en Rob (penningmeester).

Voor de functie van voorzitter had Maarten zich herkiesbaar gesteld; Paul en Ruud stelden zich eveneens kandidaat. Ruud kreeg 5 stemmen, Maarten 2 en Paul 1. Voor de functie van secretaris waren 2 kandidaten: Paul (5 stemmen) en Peter (3). Rob werd herbenoemd als penningmeester. Voor het eerst bestaat het gehele DB uit geocachers. "Een verheugende ontwikkeling", aldus voorzitter Ruud ('Biertje').
Behalve dat er 12 geocaches werden gevonden, ging de groep zaterdag naar nationaal park De Groote Peel voor een natuurexcursie over knuppelpaden en peelbanen. 's Avonds was er een barbecue en een kwis, waarbij muzieknummers moesten worden uitgebeeld. Op zondag reden ze naar Toon Vertier, waar op 4-persoons trapkarren een fotopuzzelrit door de bossen van Best werd gemaakt. (bekijk hier de foto's) (update 15 juni 15:50)


24 april 2013: Braeckgeocachers vinden hun 10.000e cache

10.000e cache
De 4 geocachers hadden samen in totaal 9.999 caches gevonden en woensdagavond 24 april begonnen ze aan nummer 10.000. Hiervoor was een multi met een toepasselijke naam uitgezocht: Team Hebbes 10.000 in het Leidschendammerhout.

Hoewel ze niet alle cijfertjes voor de eindcache hadden, wisten zij toch de afgesloten kist te vinden. Na het loggen stopte Ruud per ongeluk het sleuteltje verkeerd terug, waarna ze tevergeefs een half uur lang in het donker de grond hebben afgezocht.


19 april 2013: Peter wint de 13e Braeck-Bierproeftest

bierproeftest
Na 14 jaar afwezigheid organiseerde Ruud eindelijk weer een Bierproeftest. Er waren drie onderdelen: een driehoekstest, 8 pilseners en 8 blonde speciaalbieren.

Met een overweldigende voorsprong won Peter de test. Hij ontving de opgepoetste Schipper v/d Deckebokaal en mag zich nu een jaar lang voorzitter van de subgroep Braeckbierproevers noemen.
(de rapportage is hier te downloaden) (update 10 maart 2014)
4 maart 2013: James verhuist (tijdelijk) naar een huurhuis

huurhuis
Na zijn scheiding is James tijdelijk ingetrokken in een huurhuis in Benoordenhout. In april heeft hij een ander huis gekocht, waar hij na de verbouwing zal intrekken. Volgens de planning zal dat eind oktober zijn.13 februari 2013: bodyboarden in Zoetermeer

bodyboarden
Het wekelijkse zwemuurtje moest er even voor wijken, want John, Rob, Joeri, MichaŽl, Peter en Alice gingen woensdagavond 13 februari naar Zoetermeer om te bodyboarden bij Dutch Water Dreams.

Na een korte instructie kon men om de beurt proberen in het snel stromende water (50 km/u) van de flowrider te blijven liggen of zelfs te staan. Het was al snel duidelijk dat initiatiefnemer John, maar ook Rob en Joeri de meeste aanleg hadden en daarom ook gedrieŽn hun kunsten mochten vertonen. Het uur vloog om en na even snel afdouchen was er gelukkig ook nog tijd voor een biertje. (bekijk hier de foto's)


12 januari 2013: nieuwjaarsborrel bij John en Masja blijkt geslaagd

nieuwjaar
Met 8 Braeckleden en 4 partners kon er zaterdag 12 januari inderdaad gesproken worden van een geslaagde bijeenkomst.
Saskia had Remco meegebracht, die van te voren een paar oude nummers van Braeck-Brabbels had gekregen om zich een beetje in te lezen. John had 3 flessen champagne in huis gehaald, maar natuurlijk waren er ook weer diverse speciaalbieren. Maarten kreeg zijn oorkonde voor het Braeckmoment en Saskia kreeg de Bucklertrofee.
Ook dit jaar was er weer een ruilbeurs voor overtollige zaken uit de kerstpakketten, waaronder een boek over Scheveningen. Het was half drie toen de laatste bezoekers naar huis vertrokken. Volgens Masja waren wij de leukste groep die ooit bij haar op visite was geweest. (bekijk hier de foto's)


Bekijk het nieuws van 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012