Stichting Braeck

Nieuws 2016


Bekijk het nieuws van 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012


31 december 2016: Braeckgeocachers sluiten hun geo-jaar af

eindejaarscache
Met het vinden van hun eindejaarscache sloten de Braeckgeocachers op 31 december het jaar af. Die middag liepen zij over landgoed De Horsten in Wassenaar, vergezeld door James, John en een aantal Braeckkinderen. Op 21 plekken moesten zij uitzoeken welke foto er was gemaakt. Na flink wat rekenwerk waren het Fiene en Fleur die het doosje vonden. Voor Ruud was dit zijn 12269e cache, Rob z'n 4188e, Paul z'n 3000e en MichaŽl z'n 2075e. John had net een account aangemaakt en schreef voor het eerst zijn nieuwe naam (Grote Grap) in een logboekje. Iedereen kreeg een stroopwafel om dit feestelijke moment te vieren en daarna stonden er bij Rob thuis nog verse oliebollen en een drankje klaar.
De Braeckgeocachers vonden dit jaar in totaal 2903 caches (in 2015 waren dat er 3219).


17 december 2016: laatste optreden van coverband The Deal

TheDeal
Met een spetterend optreden in het Brouwcafť in Scheveningen viel op 17 december het doek voor coverband The Deal. Na ruim 3 jaar was de koek op. Gitarist MichaŽl, bij velen bekend als 'Mighty Mike', vindt het jammer, maar kan het begrijpen. "De meeste bandleden zijn bijna 60 en vinden het wel mooi geweest. Ook onze vrouwen en vriendinnen hadden er moeite mee als we weer nachtenlang van huis waren. Iedereen kreeg het steeds drukker en communicatie is niet onze sterkste kant." De bandleden wilden voorkomen dat ze op hun 80e nog op het podium stonden. MichaŽl (48): "Mijn grote idool Keith Richards is nu 73 jaar en 'still going strong'. Maar ik denk niet dat ik dat ga redden."
Wat MichaŽls toekomstplannen zijn, is nog onbekend. Lachend concludeert onze gitarist: "Maar voor het begeleiden van Het Kale Zakken Koor heb ik voorlopig alle tijd."


13 november 2016: John en Rob beginnen aan Grenslandpad

Grenslandpad
Na een succesvolle afronding van het Marskramerpad zijn John en Rob aan het Grenslandpad begonnen. Deze route van 372 kilometer begint in het Zeeuwse Sluis, loopt langs de grens met BelgiŽ en eindigt in het Limburgse Thorn. Bij de start maakten ze eerst een selfie, waarna ze richting Terneuzen vertrokken. Er werd overnacht in het Godshuis, een viersterrenhotel in het Belgische Sint-Laureins. "Op Braeckweekenden kies ik altijd voor een trekkershut of jeugdherberg, maar voor mezelf wil ik wel wat luxe", aldus John, die 's avonds van het ligbad genoot en 's ochtends een uitgebreid ontbijt met verse aardbeien geserveerd kreeg. De route telt 21 etappes. John en Rob verwachten in 2024 in Thorn te arriveren.


29 oktober 2016: Braeckkoor zingt voor jarige voorzitter

Braeckkoor
Blijkbaar was erg lang geoefend, want glaszuiver zong "Het Kale Zakken Koor" zijn jarige voorzitter toe. Het was het hoogtepunt van een geslaagd feest ter ere van Ruud's 60e verjaardag. In cafť Rootz hadden zich zo'n vijftig vrienden en vriendinnen verzameld. Zij waren er getuige van hoe de jarige een ballonvaart aangeboden kreeg, mits hij de moed had. Ondanks zijn hoge leeftijd durfde Ruud deze uitdaging aan en dankbaar nam hij de tegoedbon in ontvangst.
"Eigenlijk had ik een middagje blowkarten of een bezoek aan de KLPD verwacht, maar hier ben ik ook erg blij mee", zo verklaarde Ruud later. Hij beloofde dat er van de vlucht een uitgebreid verslag in de Braeck-Brabbels komt.


9 oktober 2016: Amerikaanse zeearend blij met Braeckbezoek

Ysselsteyn
Trots poseerde de Amerikaanse zeearend Donald met de 9 Braeckleden tijdens hun bezoek aan roofvogelpark Falconcrest. Donald vond dit een van de leukste groepen die hij ooit had ontmoet en heeft daarom bij iedereen even op de arm gezeten. Het was een van de hoogtepunten van dit geslaagde weekend. Eerder had de groep al een bezoek gebracht aan de Duitse Militaire Oorlogsbegraafplaats, was er over het spoor naar Duitsland gefietst en een optreden van Harry Jekkers en Jeroen van Merwijk bezocht.
Bij de sluiting droeg Paul, de zelfbenoemde Dichter des Braecks, een haiku voor. Het Braeckmoment ging naar James, die het schreeuwen in het Duits tot norm had weten te stellen. (bekijk hier de foto's)


22 juli 2016: Paul finisht moeiteloos bij Vierdaagse

Vierdaagse
Fluitend wandelde Paul over de finishlijn. Moeiteloos had hij vier dagen 40 kilometer gelopen, elke avond gefeest en tussendoor ook nog een cache gevonden. Terwijl duizenden lopers onwel werden, flauwvielen en naar ziekenhuizen werden vervoerd, had onze Paul nergens last van. "Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk", was zijn simpele verklaring, terwijl hij van een gezond wortelsapje nipt. "En ik had ook veel baat bij mijn oude verkennershoed, die me tegen de brandende zon beschermde."
Van een supertrotse Linda was er een zoen en een bos gladiolen. Daarna kreeg hij zijn medaille. Paul heeft de smaak duidelijk te pakken. "Ik denk er zelfs aan om me op te geven voor de Strandzesdaagse van volgend jaar. Maar eerst ga ik mijn verhalenbundel Vierdaagse in 34 stappen afmaken."


7 juli 2016: Verrassing op Maarten's 52e verjaardag

Maarten
Nietsvermoedend stapte Maarten donderdag restaurant Olympia binnen vanwege zijn 52e verjaardag. Hij dacht alleen met zijn gezin te gaan eten, maar werd opgewacht door een groep vrienden, die slingers en ballonnen met het getal 50 hadden opgehangen. Namens Stichting Braeck waren penningmeester Rob en bureauredacteur Joeri aanwezig.
Diverse mensen probeerden een speech af te steken, maar Maarten snapte niet dat een speech geen dialoog is en nam dus regelmatig het woord over. Uiteindelijk kreeg hij een Fitbit, waarna hij natuurlijk tussen de gangen en tijdens toespraken even moest lopen om stappen te tellen. Er waren nog meer cadeaus: een Marokkaanse terrine, een kookboek met visrecepten, een leesboek, een mok met 50 erop, een grote fles bier en een sanseveria. Het bleef nog lang onrustig in Nootdorp.


29 mei 2016: Weekend Rucphen ťťn grote grap

Rucphen
Dat het voorjaarsweekend weer ťťn grote grap was, bleek uit het feit dat John in het dorp Rucphen twee eenvoudige trekkershutjes had gehuurd, waardoor een paar mensen slecht hebben geslapen.
Op de vergadering werd besloten de KCC af te schaffen, zodat Paul opnieuw tegen zijn zin uit een functie werd gezet. Zaterdag was er in Antwerpen een rondleiding door de riolen en door de Joodse wijk. Zondag werd er (zonder Peter, die moest weer eerder weg) gevaren door de Biesbosch. Bij de sluiting ging het Braeckmoment naar Paul, die in Antwerpen wel erg verlekkerd naar twee Vlaamse meisjes had staan staren. Volgens de voorzitter konden we terugzien op een geslaagd weekend, maar ook dat was misschien een grap. (bekijk hier de foto's)


20 april 2016: MichaŽl verliest zwemwedstrijd

zwemwedstrijd
De langverwachte wedstrijd tussen powerzwemmer MichaŽl en badmeester Jeroen eindigde voor MichaŽl in een teleurstelling. Hij finishte ruim 2 seconden later. Nadat hij weer op adem was gekomen, kon hij Jeroen feliciteren met zijn overwinning.
Twee maanden geleden was MichaŽl uitgedaagd voor een wedstrijd van ťťn baantje (50 meter). Hij ging toen aarzelend akkoord, maar wilde wel eerst 6 weken trainen. Daarna werd de wedstrijd steeds uitgesteld omdat onze powerzwemmer niet kwam opdagen. "Nou, eerst kon ik niet omdat ik de volgende dag vroeg moest werken. En de week erna heb ik afgezegd omdat we ineens gingen repeteren met The Deal", aldus MichaŽl. Ook van 6 weken training was niets gekomen. "Misschien had ik moeten oefenen op de start, want ik dook veel te diep en had daardoor direct een achterstand", luidde zijn verklaring. Binnenkort volgt een revanche.


1 april 2016: Paul gaat de Vierdaagse lopen

Vierdaagse
Vandaag kondigde Paul aan dat hij zich ingeschreven heeft voor de Vierdaagse van Nijmegen. "Die wordt nu voor de 100e keer gehouden, dus daar moet ik bij zijn", aldus de sportieve loper, die eerder meedeed aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen en ook al eens de route van de Elfstedentocht fietste.
Opgeven is voor hem geen optie. "Voor degenen die twijfelen of ik 22 juli zonder blaren over de Via Gladiola loop, zorg ik voor een foto waarop ik lachend bij de finish sta."
Paul noemt zichzelf het sportiefste Braecklid. Zo reed hij onlangs de Joop Zoetemelk Classic en behaalde hij bij bridge de titel regionaalmeester. Ook het nordicwalken gaat hij weer oppakken.


6 maart 2016: John finisht CPC Loop in 1:45:17

CPC
Zondag 6 maart liep John voor de 8e keer de City Pier City Loop, dit keer in een fraaie tijd van 1:45:17. Daarmee verbeterde hij niet zijn persoonlijk record van vorig jaar (1:43:46), toch toonde hij zich achteraf zeer tevreden.
John: "Het was dit jaar nogal regenachtig, op een bepaald moment zelfs even met hagel. Toch hield ik een constante snelheid van 12,0 km. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met vorig jaar, toen hadden we super weer met af en toe een windje. Desondanks was ik vandaag maar anderhalve minuut langzamer."
Na het passeren van de finish ontving John een unieke medaille. "Ja, die neem ik morgen beslist mee naar mijn werk!"
(Bekijk hier John's resultaten van de afgelopen jaren.)11 januari 2016: Surprise party op Edy's verjaardag

surprise
Hij werd geen 50 maar 47 jaar en dat vond Edy geen reden voor een feestje. Toch organiseerde 'pleegzoon' Jan Marc een surprise party in cafť Haagse Hout, waar ruim 25 vrienden de jarige kwamen feliciteren. Niet alleen leden van de VH, ook Stichting Braeck was uitgenodigd. James, Paul en Ruud dronken gezellig een biertje mee. Edy vond het hartverwarmend zoveel bekende gezichten te zien. "Na mijn vertrek bij RBS had ik even nergens meer zin in. Ik moest toen ook mijn leasewagen inleveren." De meegebrachte enveloppen met inhoud bleken niet bestemd voor een nieuwe auto. "Nee, ik heb een scooter gekocht en ga van jullie geld gewoon lekker uit eten", aldus de jarige, die na wat pilsjes al snel zijn goede vriend Jack Daniels in de armen sloot. En het bleef nog lang onrustig in Bezuidenhout.


9 januari 2016: Nieuwjaarsborrel bij Saskia

nieuwjaar
De nieuwjaarsborrel vond zaterdag 9 januari plaats op het bekende landgoed bij Hilversum. Saskia toonde de verbouwde woonkamer en keuken, waarna voorzitter Ruud zijn toespraak hield. Hij hoopte op nog meer goede activiteiten, waarbij veel leden in beweging komen. "Een actieve Stichting, dŠt willen we zijn." Daarna kreeg John het Braeckmoment uitgereikt. De aanwezige leden en hun partners genoten van de diverse bieren, bijna alle afkomstig van het Heineken-concern. Pas om half 3 uur vertrokken de laatste gasten naar huis. (bekijk hier de foto's)


Bekijk het nieuws van 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012